weboldal készítés, Nagy-Webdesign

Weboldal készítés

Ügyfélorientáltság

Egyedi megoldások

Kedvező ár

Trend követés

Reszponzív felület

Használhatóság

Látványos megjelenés

Weboldal készítés ATW.hu tárhelyen

Sokat keresgéltem ingyenes tárhely témakörben, mire sikerült találnom egy tényleg korrekt tárhelyet. Az ATW.hu tárhely méret szempontjából bőséges helyet kínál. A sebessége is elfogadható, komoly gondok nincsenek. Egyetlen szépség hiba (mely a legtöbb ingyenes tárhelyre jellemző), hogy a honlap felső részében egy reklámcsík jelenik meg, ami egyébként nem zavaró. Most jön a kérdés, akkor miért készült ez a bejegyzés, ha olyan jó a tárhelyszolgáltatás? A válasz egyszerű! A Google kereső a weboldal indexelésénél előfordulhat, hogy olyan tartalmat tárol el, melynek megnyitása a honlap letiltásához vezethet! A tárhelyszolgáltató figyeli, hogy a weboldalakat mennyiszer nyitják meg úgy, hogy ne jelenjen meg a reklámcsík. Egy adott számú megnyitás után a weboldal tiltásra kerül. Ennek feloldásához a szolgáltatónak kell levelet írni. Természetesen első alkalommal készségesen segítenek, viszont visszatérő tiltás esetén lehetnek gondok.

Mitől függ, hogy letiltják-e a weboldalt? Egyszerűen csak a canonical link hiánya, vagy tartalma miatt. Talán célszerű gyorsan elmagyaráznom, hogy mire is való a canonical link. Mikor egy adott tartalom több URL-en érhető el (például elköltözött a weboldal új helyre), akkor a keresőrobotok számára a canonical linkkel adható meg, hogy mely az eredeti tartalom, vagy fogalmazhatók úgy is, hogy melyik URL-t részesítjük előnyben.

Sokszor előfordul, hogy a canonical link a user.atw.hu-s címre mutatni, mely miatt a keresési eredmény arra a címre mutat, mely az említett letiltáshoz vezethet. A weboldal készítés során, már az első lépések alkalmával figyelni kell erre. Mindig a helyes útvonalat kell visszaadnia a canonical linknek. Vegyünk erre egy egyszerű példát. Adott egy honlap, melynek neve az egyszerűség kedvéért legyen madzagvilág. A menüből elérhető egy katalógus, melynek elérési URL-je kétféle. A weboldalon http://users.atw.hu/madzagvilag/katalogus/. A honlap működéséhez ez a helyes URL a menüben! Viszont ha nem a menüből, hanem valamelyik keresőből nyitjuk meg, akkor a reklámcsík nem jelenik meg és kockáztatjuk a honlap tiltását. A canonical linkben ekkor a http://madzagvilag.atw.hu/katalogus/ címnek kell szerepelnie, így a keresők az indexelés során helyes útvonalat tárolnak el az indexelt tartalomhoz. Ezzel az aprósággal megvédhető a weboldal a letiltástól!

Amennyiben Wordpress alapú weboldal készítésbe vág az ATW.hu tárhelyen és nem tudja hogyan oldható meg a canonical link módosítása, bátran írjon nekem és megadom a szükséges módosításokat.

Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához és az adatkezelési szabályzathoz.