weboldal készítés, Nagy-Webdesign

Freebies

Wordpress és a Webmester eszközök

Aki használja a Webmester eszközöket találkozhatott egy hibával, melyről nagyon kevés információt lehet találni az interneten. A strukturált adatoknál egy "hatom" nevű adattípusra hivatkozó hiba bejegyzés látható, melyet jobban megnézve kiderül, hogy hiányzó adatok miatt keletkezett. Nagyon sokat törtem a fejem a hiba kijavításán, még egyszer csak rátaláltam egy bejegyzésre, mely segített elegánsan javítani a hibát.

Az alap gond ott kezdődik, hogy sok sablon meghívja a post_class() függvényt. Ez helyezi el az oldal forráskódjában a "hentry" szót az article class részében. Természetesen ez az információ a kezdők számára elhanyagolható, egyedül azok kedvéért írtam le, akik szeretnék jobban átlátni. A legfontosabb ebből, hogy a forráskódban megjelenik ez a "hentry" szó, mely hatására a Google megpróbálja a hozzá tartózó adatokat összeszedni és mivel nem találja, így hibát jelez.

A megoldás egyszerű! A sablonhoz tartozó functions.php fájlban el kell helyezni egy kis kiegészítést, mely a "hentry" bejegyzést eltávolítja. A fájl végére a következőt kell beilleszteni:

function themeslug_remove_hentry( $classes ) {
    if ( is_page() ) {
        $classes = array_diff( $classes, array( 'hentry' ) );
    }
    return $classes;
}
add_filter( 'post_class','themeslug_remove_hentry' );

Aki figyelmes az egyből észreveszi, hogy ez csak akkor veszi ki a "hentry" class-t, ha oldalról, vagyis nem bejegyzésről van szó. A módosítás után pár nappal vagy pár héttel elkezd a hibák száma csökkenni. Ez attól függ, hogy milyen gyakorisággal térképezi fel újra az oldalt a keresőrobot.

Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához és az adatkezelési szabályzathoz.