weboldal készítés, Nagy-Webdesign

Weboldal készítés

Ügyfélorientáltság

Egyedi megoldások

Kedvező ár

Trend követés

Reszponzív felület

Használhatóság

Látványos megjelenés

Wordpress oldal átirányítás megszűnt tartalom vagy áthelyezés esetén

Minden weboldal készítőnek egyszer szembe kell néznie az oldal fejlesztésekor megszűnő vagy áthelyeződő tartalmak kezelésével. A Google kereső robot eltárolja egy korábbi feltérképezés alkalmával talált tartalmat és oldal címet. Mikor ez a tartalom megszűnik vagy áthelyeződik másik oldalra, akkor a keresőben még van rá esély, hogy a megszűnt tartalomra mutató link jelenik meg, melyet természetesen nem szeretnénk. Miért is fogalmaztam úgy, hogy nem szeretnénk? A válasz egyszerű! Nagy látogatottságú weboldal készítés fő kritériuma, hogy a látogatok ne találkozzanak hibaüzenetekkel, mivel így hamar elhagyják a weboldalt. Ebben a bejegyzésben két példán keresztül mutatom be mire kell figyelni és hogyan kell megvalósítani a megfelelő átirányítást.

Első példa elég egyszerű és rövid lesz. A saját weboldalamon a referenciák egy időben külön oldalon voltak felsorolva. Ezt a hivatkozást még néha, megfelelő kulcsszavakkal keresve kiadja a kereső, így ha nem lenne átirányítva a rólam nevű menüpontra, akkor a "keresett oldal nem található" hibaüzenet jelenne meg. Természetesen számomra fontos, hogy a keresési találatok közt megjelenő linkek mind elérhetők legyenek, így az úgynevezett 301 végleges átirányítást használtam fel. Ebben az esetben nem csak a látogató kerül közvetlenül a megfelelő weboldalra, de még a Google is kis idő után észreveszi a változást és a keresési találatokban javítani fogja a megfelelő címre. Teszteléshez kattintson ide: http://nagysandor.org/referenciak

Második példa már sokkal érdekesebb és gyakorlatibb lesz. Az általam készített egyik weblapon telepítettem a Redirection nevű bővítményét. Használatával nem csak végleges átirányítást lehet készíteni, hanem nyomon lehet követni a megszűnt oldalak megnyitási kísérleteit. Az alábbi képen látszik, hogy három oldal át van irányítva, melyből két korábban megszűnt oldal és a gépjármű listára van átirányítva, még a harmadik átnevezés miatt lett átirányítva.

wordpress redirection list

 Szerkesztés esetén látszik, hogy a régi és az új oldal címe van megadva, illetve a bal felső sarokban látszik a 301-es szám, mely a végleges átirányítást jelzi.

wordpress redirection edit

 A header információk ellenőrzéshez tökéletesen használható bármelyik online tesztelő honlap, mint például a http://404checker.com/full-header-checker.

404 checker

Természetesen a képen nem látszik minden adat, csak a lényeg. A riport jelentősen több információt ad vissza, melyek jelen esetben nem fontosak. Számunkra a header információ fontos, melyből látszik, hogy működik az átirányítás.

Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához és az adatkezelési szabályzathoz.